fredag 1. august 2008

Theos store lille univers


Den lille gutten vår blir stadig større og lærer nye ting om denne underlige verden. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å bare gi ham morsmelk fram til han fylte 6 måneder, men så begynte han å våkne annenhver time om natten igjen, så jeg ombestemte meg...
Vi begynte å gi ham et grøtmåltid om dagen uka før han fylte 5 måneder. Første måltidet medførte mageknip i flere timer og en lei seg liten Theo, men allerede dagen etter var alle tårene glemt og maten gikk ned på høykant. Og slik har det fortsatt. De første dagene gav vi grøt som ettermiddagsmåltid, før vi flyttet det til kvelden og ventet i spenning. Og ingen av oss har sovet så mange timer sammenhengene siden han ble født. Det var utrolig deilig å få sove nesten en hel natt!
Nå er han i seng mellom 19.15 og 19.30 og sover til 06 eller hvis vi er heldige - klokken syv. Han våkner bare én gang i dette tidsrommet og får mat - som regel rundt halv tre, og sovner oftest greit igjen etter det. Å innføre grøt som kveldsmåltid har også gjort at han sover bedre og litt dypere enn tidligere og slipper å våkne av at vi går inn på soverommet etc.

Han finner stadig nye ting å leke med - i dag da vi la ferdigplen ute satt han i vippestolen i skyggen med leker og insektsnett over seg. Insektsnettet var helt klart den morsomste av de utvalgte lekene og mamma og pappa fikk gå og rette det til stadig vekk. Andre spennende leker er aviser som mamma eller pappa forsøker å lese i (med Theo på fanget - I think not...), og tenke seg til - det meste av hva mamma og pappa spiser eller drikker av kan veives borti med raske håndbevegelser (det ser jo så spennende ut det dere har og det er så fint å se på når det søles ut!)

Etter å ha perfeksjonert rulling fra mage til rygg en stund nå har han akkurat begynt å rulle fra rygg til mage hvis underlaget gir mulighet for å ta litt sats. Han er veldig sterk i bein, rygg og nakke og sitter fint når vi støtter ham og står lenge når vi holder ham i armene - noe han elsker - det er liksom som om han får litt bedre oversikt der oppe. Både Peder og jeg gikk da vi var ca 10 mnd. så det blir spennende å følge utviklingen de nærmeste månedene. Det blir det for så vidt uansett!

Ingen kommentarer: